Itsenäisyyspäiväjuhla ja soihtukulkue

Keurusseudun partiolaiset ovat perinteisesti saaneet kunniatehtävänään olla mukana Keuruun kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlan järjestelyissä, niin myös tänä vuonna. Keuruun kaupungin itsenäisyyspäivän perinteet opettavat nykynuoria ryhdikkyyteen, kunnioitukseen ja vastuun kantamiseen. Toisaalta osallistuminen ja se tapa, jolla nuoret tehtävää kantavat, osoittavat nuorten taitoa ja tahtoa hoitaa näitä kunniatehtäviä.

AIKATAULU
Laulu- ja marssiharjoitusten ajankohta ilmoitetaan tässä myöhemmin, koskee kaikkia jotka tulevat kaupungin juhlaan.
6.12. klo 9.30 Havukimppujen lasku sankarihaudoille Vanhan kirkon edessä
6.12 n. klo 11.15 Kaupungin juhlaan kokoontuminen yläkoulun auditorion edessä, juhla kestää 12.30 - n. 14
6.12. klo 17.30 Soihtukulkueeseen kokoontuminen

HAVUKIMPPUJEN LASKU
Sankarihaudoille lasketaan havukimput. Tilaisuus on avoin kaikille, laskijoiksi pääsee 12 ensimmäisenä Sadulle ilmoittautunutta (p. 044 3257385). Laskijoille tarjotaan brunssi Partiotalolla kimppujen laskun jälkeen ja ennen siirtymistä koulun juhlaan.

LIPPUMENOT JA LAULUESITYS KAUPUNGIN JUHLASSA
Itsenäisyyspäivän päiväjuhlassa partiolaiset toimivat lippujen kantajina sekä lippujen airueina. Isojen lippujen kantajat ja airueet valitaan tarpojista ja samoajista, ja nuoremmat kantavat pikkulippuja. Tenavala on juhlaan osallistuvien lasten viihdykepiste, jossa myös partiolaiset viettävät aikaa, kun eivät ole kulkueessa.

Tänä vuonna meitä on pyydetty esittämään juhlassa laulu Kuule veljeni. Juhlaan mennessä jokaisen partiolaisen pitäisi osata sanat ulkoa. Laulu löytyy mm. YouTubesta Keurusseudun partiolaisten esittämänä.

SOIHTUKULKUE
Illalla partiolaiset järjestävät keuruulaisten nuorten soihtukulkueen Kivikoulun pihasta Keuruun Vanhalle kirkolle. Samoin kuin juhlassa, myös soihtukulkueessa jokaisen lippukunnan jäsenen läsnäolo on hyvin toivottua, onhan tämä perinne lippukuntamme vanhimpia ja näyttävimpiä. Tänä vuonna juhlitaan Suomen 100-vuotista itsenäistä taivalta. Tavoitteena on saada soihtukulkueeseen 100 soihtua. Huomio myös ulkopaikkakuntalaiset lippukunnan kasvatit ja heidän perheensä; tapaamme siis 6.12.2017 klo 17.30 Kivikoulun pihassa! Kulkue etenee vanhan kirkon pihalle, missä sankarihaudalle lasketaan seppele, ja lauletaan Maa on niin kaunis. Sanat kannattaa opetella ulkoa. Jos sää sallii, pukeudutaan viralliseen paitaan tai sudenpentujen siniseen kollegeen ja alle tupataan villapaitoja. Jos on kylmä, vain johtajat pukeutuvat viralliseen paitaan. Kulkue päättyy kynttilänkantajien eli pienimpien osalta Vanhalle kirkolle, jossa johtajat odottavat lasten kanssa hakijoita kirkon portailla. Soihdunkantajat kantavat soihdut partiotalolle asti.

KAIKILLE AVOIN SOIHTUKULKUEESEEN ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ LINKISTÄ:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZrU1UWeufjvT0taVioWZ0D_B8xFFK...