Usein kysytyt kysymykset

Paljonko partioharrastus maksaa?
Jokaisella ikäkaudella on niin sanottu aloituspaketti, joka sisältää lähes kaiken materiaalin, mitä vuoden aikana tarvitaan. Sisällöt vaihtelevat hieman ikäkausittain, mutta pääasiassa pakettiin kuuluu suorituskirja, partiopaitaan kiinnitettävä ikäkausitunnus sekä suoritusmerkit. Tämä paketti maksaa n. 15 e.

Vuotuinen jäsenmaksu on n.80 e, ja se sisältää lippukunnan jäsenyyden, Suomen Partiolaisten jäsenyyden, vakuutuksen ja Partio -lehden. Tapahtumat ja leirit ovat pääsääntöisesti omakustanteisia. Lippukunnan leirit maksavat n. 12 e/vrk ja piirin ja Suomen Partiolaisten suurleirit hieman enemmän. Näistä osallistumismaksuista tiedotetaan erikseen tapahtuman ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistumismaksu käytetään ruokaan ja muuhun retken tai leirin materiaaleihin.

Muuten partiolainen tarvitsee vain vaatteet päällensä ja repun selkäänsä. Jokainen päättää itse, millaisessa ja minkä hintaluokan varustuksessa haluaa kulkea.

Miksi leirille?
Leirit ja tapahtumat kuuluvat tärkeänä osana partiokasvatukseen. Niissä viikoittaisessa toiminnassa opitut taidot syvenevät. Lisäksi lapsi tai nuori itsenäistyy ja pääsee kokemaan mitä erilaisimpia elämyksiä.

Mitä ovat partiotaitokilpailut?
Partiotaitokilpailuja järjestetään joko lippukunnan keskuudessa, tai sitten vartio voi osallistua piirin tai Suomen Partiolaisten kilpailuihin. Ne ovat leikkimieliset kilpailut, joissa testataan opittuja taitoja.